jueves, junio 25, 2009

Cicle Christian Bale. Equilibrium (2002)



"Mediante el análisis de miles de tiroteos registrados, el clérigo ha determinado que la distribución geométrica de los antagonistas en cualquier tiroteo es un elemento estadísticamente predecible. La gun-Kata trata la pistola como un total de armas, cada fluida posición representa una máxima zona de muerte, para infligir el máximo daño en el máximo número de oponentes, mientras se mantiene al defensor libre de las trayectorias estadísticamente tradicionales de la linea de fuego. Es la memoria el poder de dominio de este arte; su disparo incrementará la eficiencia en no menos del 120%, con la diferencia de un 63% más de capacidad letal. Esto hace del maestro de Gun Kata un adversario que no puede tomarse a la ligera."



És cert. Hi ha acció, però no tot és acció, ni l'acció és, necessàriament, dolenta.
Equilibrium (2002) és una pel·lícula que va sortir tres anys després de The Matrix (1999), i al mateix que Minority Report (2002).
I sí, hi ha bastant de The Matrix a la pel·lícula, lo qual sempre porta a comparacions odioses, i a l'estrena no es va menjar una rosca contra la pel·lícula del gegant que suposa Steven Spielberg, o sigui que Equilibrium és desconeguda pel gran públic.




Equilibrium també veu d'altres fonts a part de The Matrix. Entre els entesos en literatura de Ciència-Ficció s'hi compten 1984, Un mundo Feliz y Fahrenheit 481. Jo no les he llegit, però on veig la semblança és amb la primera pel·lícula de Ciència-Ficció de George Lucas, abans de fer Star Wars: THX1138 (1971), que va donar nom a la tecnologia sonora THX, que es veu a tots els cinemes avui en dia, i que planteja un punt de partida semblant a Equilibrium.

Extret de Wikipedia:

"Equilibrium es una película del director Kurt Wimmer. El film se sitúa en un futuro distopico después de una Tercera Guerra Mundial, las emociones humanas han quedado proscritas gubernamentalmente como causa de la decadencia humana, estas son controladas mediante una droga sintetica conocida como 'prozium'. Todo aquel ciudadano que se niegue a mantener su consumo continuado y elija tener emociones libres es calificado como un ofensor de sentidos y juzgado con la pena de muerte.
Para vigilar y detener a los ofensores sensoriales, el gobierno (un sólo patriarca llamado 'padre' y un consejo) ha designado una unidad conocida como el Tetragrammaton compuestas por los clérigos, guerreros entrenados desde su niñez en un arte marcial que combina las armas de fuego, el combate cuerpo a cuerpo y el kendo para vigilar y contener la humanidad dentro de cada ser viviente en 'Libria'. Al frente de esta unidad, se encuentra el clérigo John Preston (personificado por Christian Bale) cuyo compañero comienza a comportarse extrañamente después de evitar sus dosis de prozium: ha comenzado a sentir."

Suposo que una pel·lícula on les emocions estan prohibides no dóna peu al lluïment dels seus actors, o sigui que com a cicle d'actor anem bé XD
Així i tot, els fans de la pel·lícula diuen que es veuen unes quantes actuacions bones: home, actors bons, precisament, no en falten, o sigui que donem-li una oportunitat en aquest sentit; igual ens sorprenem.




*
*
*


Factor morbo
  • No hi puc posar la mà al foc, però segons les meves recerques, Equilibrium és una pel·lícula que no va arribar a Espanya (per tant, tocarà veure-la amb VOSE).
  • És una pel·lícula feta amb 20 milions de dolars, que per Hollywood, és quincalla. Tot i així, la factura de la pel·lícula és digna d'un pressupost molt major.
  • En la campanya de màrketing no se'n van gastar ni un. Curiosament, la seva editora va ser la primera en deixar la pel·lícula tirada, amb tot el potencial comercial perdut que comporta, doncs és una peli bastant "palomitera".
  • Entre una cosa i l'altra, és una pel·lícula poc difosa. Això li dóna cert valor friki que altres pel·lícules de Ciència-Ficció no tenen. Com deia un usuari de IMDB: "The Matrix va tenir èxit i es va convertir en una pel·lícula comercial. Equilibrium va ser un fracàs d'èxit -1 milió recaptat a taquilla, és a dir, una vintèssima part del que va costar-, i es va convertir en una pel·lícula de culte." I com molt encertadament va fer notar un altre: "The Matrix va triomfar i s'en van fer dues continuacions horribles. Ningú ha tingut interès a continuar Equilibrium... gràcies a Déu."


Factor Cinefòrum
  • Equilibrium no és una peli dolenta. No la posem només perquè sigui una perla cinèfila/friki, la posem perquè mola.
  • Equilibrium és prou convencional com perquè la pugui disfrutar tothom; és una peli "palomitera" -venint del cicle coreà, s'agraeix-.
  • Les seqüències d'acció estan gairebé a l'altura de The Matrix o de Shoot 'Em Up.
  • Equilibrium és curta. 1 hora i 46 minuts. Ideal pel cinefòrum.
  • M'ha costat l'òstia de trobar i posar subtítols, o sigui que la veiem i prou! XD

Trivia
  • Equilibrium va arribar a Europa amb el nom de Cubic. Si algú la troba original, la compra i li donc la pasta XD


"Creo que hay un poco de fantasmeo en cuanto a la idea de que lo bueno solo se encuentra en películas independientes de bajo presupuesto. No aguanto ese tipo de snobismo."

"Solo sueno inteligente cuando hay un buen guionista cerca."



No hay comentarios:

Publicar un comentario